sâmbătă, 2 mai 2009

Greenfoot

Greenfoot este un proiect, initat de Sun si University of Kent, gandit ca un instrument prin intermediul caruia pot fi predate principiile programarii orientate obiect. Reprezinta o combinatie dintre un mediu de dezvoltare si un framework pentru manipularea unor elemente vizuale intr-un spatiu 2D, construit pe baza tehnologiei Java.

Framework-ul din greenfoot are in principal doua resposabiltati:

  1. - sa faciliteze crearea de reprezentari grafice pentru un obiect si al comportamentului acestuia
  2. - sa controleze controleze executia unui ciclu de simulare (start, stop si descrierea actiunilor pentru fiecare pas).

Pentru a reusi acest lucru framework-ul pune la dispozitie o clasa de baza - GreenfootObject care trebuie sa fie mostenita de toate celelate obiecte pentru care se doreste o reprezentare vizuala. Metodele cele mai importante care trebuie sa fie implementate sunt getImage(), care returezeaza imagina prin care este reprezentat obiectul si act(), metoda care descrie comportamentul acestuia.

Greenfoot a fost creat prentru a putea fi utilizat in predarea notiunilor de programre. Ideea de baza este ca stundetii pot avea foarte usor acces la un mediu interactiv, comportamentul codului scris putand lua foarte usor o forma vizuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu