marți, 22 septembrie 2009

LEC Technology Meetings - editia 1

Lec Technology Meetings a avut loc sambata, 19 septembrie, in club Maya. Este primul eveniment de acest tip organizat de LEC si ne-am bucurat sa vedem invitatii atat de dornici de a afla cat mai multe informatii despre Java, tema acestei prime editii.

Daniel Nastase a dat tonul acestui eveniment, povestind despre ideea acestei intalniri, apoi despre conceptul "learning by doing", atat de putin familiar sistemului de educatie romanesc, dar nu si LEC-ului.

A urmat Catalin Boja care a vorbit despre dezvoltarea aplicatiilor pentru telefoanele mobile folosind tehnologia Java, despre provocarile pe care le impune acest mediu, despre evolutia J2ME si despre primii pasi care trebuie facuti de catre cineva care este interesat de acest domeniu.

Cristian Olaru, software developer la IBM, a prezentat dezvoltarea aplicatiilor web folosind Java si in special un studiu de caz despre aplicatia care sta in spatele www.javaromania.com. In urma sesiunii de intrebari de la aceasta prezentare, un participant a fost premiat cu cartea Java de la 0 la expert.

Desigur, intre prezentari au existat pauze, unde invitatii au interactionat intre ei si au putut vorbi deschis cu speakerii despre proiectele lor. Evenimentul s-a incheiat cu o scurta prezentare a lui Daniel insotita de exemple practice privind dezvoltarea interfetelor grafice folosind JavaFx.

Mai jos gasiti prezentarile sustinute sambata si cateva fotografii in care este surprinsa atmosfera acestei intalniri.

Voi ce parere aveti despre aceasta initiativa? Ce alte teme v-ar interesa?

Va asteptam la urmatoarele editii!










LTM - editia 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu